Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon! A WEBÁRUHÁZBAN REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL IS VÁSÁROLHAT!
Az Ön kosara üres!
Üdvözöljük a(z) Immunerősítés - Immunrendszer erősítés

Üdvözöljük az Alohamed oldalán.

Objektív immunállapot felmémérés

 

Objektív immunállapot felmémérés és nyomonkövetés orvosdiagnosztikai szolgáltatónál!

 

 

Az Immun-Assist Critical Care szedés hatása az Ön immunrendszerére objektív orvosdiagnosztikai módszerekkel is lemérhető.

 

Szeretné nyomon követni, hogy milyen változások következnek be az immunrendszerében az  Immun-Assist Critical Care szedése során? Az immunállapot jellemzésére szolgáló mérések elérhetők a kezelő orvosán keresztül, vagy válasszon Önhöz közeli orvost a Google keresés: „Immunológus szakorvos” címszó segítségével!


Gyakori kérdések:


Milyen mintából történik a mérés?

Az immunállapot felmérése hagyományos módon, vénából, nyert vérmintából történik.


Hol olvashatok részleteket a vizsgálatokkal kapcsolatban?

A Laboratórium Kft honlapján www.laboratoriumkft.hu minden egyes vizsgálatról részletes, magyar nyelvű ismertethető található. A megértést segítendő ajánlott, hogy kezelőorvosával és/vagy immunológus szakértővel konzultáljon!


Egyéb immunállapot paraméterek is hozzáférhetőek?

Igen. Mivel az Immun-Assist Critical Care nemcsak a fehérvérsejtek számára és fajtáira hathat, hanem ezen sejtek által kiválasztott, az immunfunkciókban fontos szerepet játszó immunmediátorokra is, ezért ezek szintjének mérése is fontos az immunállapot mérése során. Ilyen vizsgálatok is elérhetők.


Hogyan különítjük el a fehérvérsejtek alpopulációit?

A vérmintákban levő fehérvérsejt fajták alosztályait specifikus fluoreszkáló festékkel jelezzük és egy áramlási citométernek nevezett készülékben analizáljuk. A vizsgálat kapcsán meg tudunk határozni és számszerűen tudunk jellemezni olyan fehérvérsejt alosztályokat is (T sejt-CD3, CD4,CD8, B sejt, NK sejt stb), amelyeket a hagyományos vérkép mérésére alkalmas hematológiai automaták nem tudnak elkülöníteni.  A vizsgálatokkal a malignus folyamatokban fontos szerepet játszó természetes ölő sejtek (NK sejtek) sejtölő képességét is jellemezni tudjuk.


Mikor, milyen gyakorisággal végeztessem el a vizsgálatokat?

Célszerű még a szerek szedését megelőzően egy kontrol állapot felmérést végeztetni, azért, hogy a szerek esetleges hatását követni lehessen. Ezután a szerek szedése közben 1-3 havonta célszerű újabb vizsgálatot végeztetni.

Mennyi időn belül kapok eredményt?

A vérminta levételét követő 96 órán belül az eredmény átvehető. A lelet laikusok számára nem értelmezhető, ezért immunológus orvossal való konzultáció ajánlott.


Kivel konzultálhatok?

Bármely immunológus szakorvossal. Azonban ajánlott, hogy még a vizsgálatok igénylése előtt konzultáljon kezelőorvosával!  Ha nincs közvetlen immunológus szakorvos ismerőse, akkor válasszon orvost a Google keresés: „Immunológus szakorvos” címszó segítségével!


Kell-e orvosi beutaló a vizsgálatok elvégeztetéséhez?

Orvosi beutaló nem kell, de a vizsgálat fajtájának kiválasztásához, illetve az eredmények értelmezéséhez immunológus szakorvossal való konzultáció szükséges.


Mennyibe kerülnek a vizsgálatok?

Az immunállapot felméréshez tartozó vizsgálatokat a magyar társadalombiztosítás nem finanszírozza, ezért önköltségesek. Az egyes vizsgálatok árai megtalálhatók a Laboratórium Kft. honlapján www.laboratoriumkft.hu  


Lemérhető-e a szer hatékonysága a módszerrel?

A módszer nem a Immun-Assist Critical Care hatékonyságát méri, hanem a vérminta levételekor fennálló aktuális immunállapot jellemzi..

 

Változhat-e az immunállapotunk a Immun-Assist Critical Care szedése nélkül is?

Igen, az immunrendszerünk dinamikusan reagál a környezet változásaira. Patogén és nem patogén mikroorganizmusok, pollen és egyéb allergének, a táplálék összetétele, lelkiállapot és ezen körülmények kombinációja hat az immunrendszerre is.


Helyettesíti-e a vizsgálat a hagyományos vérkép analízist?

Nem. Az áramlási citométeres vizsgálatok és a hagyományos vérkép eredemények kiegészítik egymást. Immunállapot mérés vizsgálati igény esetén kérjen teljes vérkép analízist is!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Vizsgálat

Igényelem (kérem, tegyen egy X-et)

CD4/CD8 lymphocyta szám és arány

 

Celluláris immunstátusz (T  és B sejt, aktivált T sejt, NK sejt, CD4/CD8 sejtszám és arány)

 

HLA-B27

 

NK sejt citotoxikus kapacitás mérése

 

Th1/Th2 lymphocyta arány

 

 
Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.