Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon! A WEBÁRUHÁZBAN REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL IS VÁSÁROLHAT!
Az Ön kosara üres!
Üdvözöljük a(z) Immunerősítés - Immunrendszer erősítés

Üdvözöljük az Alohamed oldalán.

Az Aloha Medicinal Előnye

Teljes spektrumú mikrotermékek

Napjainkban, az interneten található rengeteg reklám miatt nagyon nagy a zűrzavar arról, hogy milyen fajta gombaterméket a legjobb használni. Néhányan azt mondják, hogy a termőtestek a legjobbak, vagy a micélium, vagy egy meleg vizes kivonat, amelyet valamilyen különleges vegyületté szabványosítanak. Ez egy fontos kérdés, és a válasz tudmányos tények alapján kell megválaszolni, nem történelmi megszokás vagy valakinek a véleménye alapján. Rengeteg, hihetetlenül összetett bio-kémiai folyamat megy végbe a gomba királyságban, amelyek értékesek lehetnek az egészségünk szempontjából. Mi pontosan ezzel a kérdéssel foglalkozunk itt, így mindenkinek lehetősége nyílik eldönteni, hogy mely egészségügyi kiegészítő alapanyagokat a legjobb használni vagy készítményhez felhasználni.

Kezdjük néhány fogalom meghatározásával:

Termőtest

"Termőtestek" azok a gombák, amelyeket látni lehet a földből, vagy öreg, korhadt fákon kinőni. Ezek az organizmus szaporító részei, úgy mint például a virág a növényeken. Épp úgy, mint a virágok, csak egy bizonyos szezonban nyílnak, és a termőtestek csak bizonyos környezeti hatásra alakulnak át, úgy mint meleg-hideg, tűz- víz, kifogyó tápanyag, vagy egyéb nyomás, amely az organizmust „reprodukció vagy kipusztulás” szisztémára kényszeríti. A gomba termőteste, amit látni lehet NEM a gomba organizmus növő formája, hanem szigorúan a gomba szaporodási része, amely az életciklusának végén tart.

Micélium

A 'micélium ’az organizmus kifejlődött formája. Ez az az állapot, amelyben az összes életfolyamat előfordul,úgy mint a növekedés, táplálkozás és a túlélésért való versengés (beleértve az antibiotikum, gomba-és vírusellenes vegyületek termelését). Termesztett gombából készült termékek esetében, a micéliumot termeszthetik erjesztéssel, folyadékkal teli tartályban, úgy mint a sört és a bort.Ez egy nagyon természetellenes növekedés feltétel, és azok a gombák, amelyek így nőnek, nem rendelkeznek ugyanolyan kémiai tulajdonságokkal, mint azok, amelyeket természetesen úton termesztenek. A gyógygomba micélium termeszthető továbbá néhány anyag szilárd aljzatán, ahol rendesen is nőne - amely a természetes növekedés feltétele a gombának. A legtöbb gomba eredetű gyógyszer előállításánál, a vegyületeket nem a micéliumból vonják ki, hanem valójában a fermentléből vagy a szubsztrátumból, amelyen a micéliumot termesztik.

Kivonatok

A "kivonat" az a szó, amely a sok lehetőséget foglal magába. Az extraktumok általában gombából vagy a micéliumól készülnek, amelyekből bizonyos típusú oldószerrel kivonják őket, azzal a szándékkal, hogy koncentráljanak bizonyos kívánatos részeket, illetve csökkentsék vagy kivonják a gombák néhány nem-kívánatos részét. Sok fajta oldószert használnak, attól függően, hogy melyik típusú vegyületet szeretnék koncentrálni. A két leggyakrabban alkalmazott oldószer az alkohol és a víz. A kivonatok általában drágábbak, mint nyersanyagok és lehetnek hatásosabbak vagy kevésbé hatásosak, mint maga a nyersanyag, attól függően, hogy mely vegyületeket pároljuk le, és mi a kívánt végcél az anyag felhasználására. Az a széles körben elterjedt nézet, hogy a kivonatok valahogy "erősebbek", mint más gomba anyagok, túlságosan le van egyszerűsítve, ahhoz hogy igaz legyen, és egyszerűen helytelen. De ez a gondolkodás eredményezi az eddigi felhasználást és a kétes internet marketing állításokat, ahogy azt a továbbiakban láthatják. A következő fejezet tisztázza ezt a kérdést, így mindenki megérti, hogyan készülnek a kivonatok, milyen felhasználásai vannak, és miért van olyan sok félreértés róluk.

Teljes spektrum

A "teljes Spektrumú Myco-termékek" azok a végleges gomba termékek, amelyek tartalmazzák az összes biológiailag aktív összetevőt, mint például a micéliumot, a termőtestet, a spórákat és az összes közül a legfontosabbat, az extracelluláris vegyületeket, amelyeket a szervezet a teljes életciklusa alatt állít elő. Éppen ezek a sejten kívüli vegyületek, (vegyületek, amelyek a sejten kívül választódnak ki, a környező légtérbe), amelyek felelősek a gombák világának legfontosabb gyógyszerészeti tulajdonságaiért, úgy mint az összes antibiotikus tulajdonságért, vírusellenes tulajdonságokért, gombaölő tuljdonságért és minden egyéb "túlélési" vegyületért, amelyeket a gomba termel azért, hogy előnyt szerezzen a versengő baktériumokkal és mikrobákkal szemben, abban a rendkívül versengő környezetben, amelyben él. Ezek a másodlagos anyagcsere termékek
megnyitották az orvostudomány határait, olyan áttörésekkel, mint például az antibiotikumok és a koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek. És éppen ezek a tulajdonságok vesznek el a legtöbb kinyerési eljárás folyamán. Még csak a 21. században fejlesztette ki a tudomány azokat a gyakorlati módszereket, amelyekkel megbízhatóan lehet termelni teljes spektrumú myco-termékeket, amelyeket a jelenlegi "aranyérmes" gomba alapú étrend-kiegészítőknek tartanak .

A gyógyszerészeti gombák minőségi meghatározásának alapja

Történelem


Bár a gyógyászatilag aktív gombákat bizonyosan összegyűjtötték a természetből és hosszú ideje használják is, a gombák kifejezetten gyógyszerészeti vegyületek miatti termesztése új tudomány, csak a késői 1970-es években kezdődött. Ez idő óta számos biológiailag aktív "érdekes vegyületet" azonosítottak a gombákban, beleértve a termőtest, a micélium vagy a tenyészetből maradó talaj vagy szubsztrátum különböző vegyületeit. Szinte minden esetben a fő sejtes elemek, melyek a különböző életszakaszokban találhatók azonosak. De vannak különbségek a "másodlagos metabolitok " előállításánál, ahol lényegesen nagyobb mennyiségű vegyületet lehet kivonni egy bizonyos növekedési szakaszban, mint egy másikban. Több példát olvashatunk erről egy tudományos cikk szerzőjétől Dr. Solomon Wassertől: Medicinal Properties of substances occurring in Higher Basidiomycetes Mushrooms: Current Perspectives Közzétéve a Gyógyszerészeti gombák Nemzetközi folyóiratában.

A folyamat részletezése

Gombákat rendszertanilag a gombák országába soroljuk. Régóta ismert tény, hogy az összes gomba potens bioaktív vegyületeket termel gyógyászati tulajdonságokkal. A klasszikus példa a gomba eredetű gyógyszerekre az antibiotikumok, melyek 99%-a származik gombákból. Szinte mindenféle kutatás, amelyet elvégeztek 1928 óta, amikor a felfedezték az első gomba antibiotikumot a Penicilint kimutatta, hogy az elsődleges bioaktív vegyületek az extracelluláris vegyületek, ami azt jelenti, hogy megjelennek a sejteken kívül és a növekvő micélium közvetlen környezete körül. Ezek azok a vegyületek, amelyek a gombás ételek emésztése során a tápanyagot visszajuttatják a sejtfalon keresztül, és amelyeket a gombák termelnek azért, hogy megvédjék magukat a baktériumokkal és más mikrobákkal szemben. Egy gomba az élettartama során a biológiailag aktív vegyületek teljes 95%-át üríti ki a sejtekből az őket körülvevő környezetbe. Jó példa a gombák bioaktív vegyületeinek termelését megtekinteni a sör és a bor iparon kersztül. Ezekben az esetekben az alap a gyümölcslé vagy malátakivonat, vagy valamilyen más forrásból előállított cukor, vitamin és ásványi anyag, valamint a Saccromyces cerevisiae nevű gombafaj melyet sörélesztőként használanak. Ahogy a gomba növekszik ( minden élesztő gomba) a közvetlen környezetében kiválasztja(a tartály tele gyümölcslé vagy malátával "a
szubsztátum") valamennyi bioaktív " érdekelt vegyületet ", mint az alkoholokat, a színeket és az aromákat. Ezek mind a szubsztrátumban találhatóak és nem az élesztőben. Ha valaki leszűrné az összes élesztőt a folyadékból és megpróbálná borként vagy sörként eladni, az nem lenne egy túl népszerű termék. A felhasznált élesztő inkább olyan, mint egy hordozó és a fontosabb vegyületek azok, amelyek megmaradnak az aljzaton, a szubsztátumban. Ez nagyon hasonló gombákhoz: A gomba termőtestek a megszűrt gomba szövetek az élettartamuk legvégén, és a bioaktív vegyületek általában a legkisebb koncentrációban vannak jelen, míg a micélium a növekvő rész, és következésképpen az extracelluláris bioaktív metabolitok sokkal nagyobb részét tartalmazza. De messze a legtöbb ilyen extracelluláris "érdekes vegyületek" abban szubsztrátumban találhatók, ahol a gombát termelték. Csakúgy, mint a leszűrt sörélesztő, ez is tartalmaz néhány egészségügyileg fontos összetevőt. De ahhoz, hogy a gyógyszerészeti gombák teljes potenciálja
felismerhető legyen, fontos, hogy tartalmazza az életciklusa folyamán termelt különböző vegyületeit. Ez magában foglalja a sejtfal anyagát (poliszacharidokat), amelyek ugyanazok a termőtestekben és a micéliumban, továbbá minden extracellularis vegyületet magába foglal, azok széles körű egészségügyi előnyeivel együtt. Ezek a vegyületek lennének a visszamaradt ,folyadékban, a gombák folyékony tartályban való erjedésekor, vagy a szilárd szubsztrátumban a gombák szilárd fázisú fermentációs növesztése esetén.
Ennek tudatában felmerül a kérés: "Mi a legpraktikusabb módja annak, hogy gyógygomba termékek a legnagyobb hatékonyságot érjék el, miközben azok megfizethetőek a lakosság számára?" Akár csak tíz évvel ezelőtt ez még problémát jelentett, mert szilárd fázisú fermentációt még nem tökéletesítették, és a folyékony kultúrában ,mint a sör vagy bor növekvő gombák megkövetelik a lében megmaradt vegyületek kitermelését, hogy megkössék az összes egészségügyi tulajdonságát. Ez a feldolgozási lépés megnöveli a költségeket és a legtöbb ember számára nem elég praktikus, hogy ennyit költsön táplálék-kiegészítőkre. Egy vállalat számára könnyű a vadon gyűjtött gombák beszerzése, vagy egy gazdaságban termőtestek növesztése , és lepárlása kiegészítő felhasználásra. Az, hogy gyógyszerészeti gomba termékeket kis erőfeszítéssel termeljünk, nem vezet eredményre, mivel nem követi nagy számú fogyasztó, ha azok nem működnek. Tehát a legtöbb vállalat a termelés vagy gomba termőtest vásárlás könnyebb megközelítését választja, majd egy teát készítenek, amelyet porlasztva szárítanak, és "forró víz kivonatnak" hívnak. Sokan azt állítják, hogy ez a legjobb módja a felhasználásnak, vagy akár, hogy ez az egyetlen módja a bioaktív gomba használatának, ami persze képtelenség, hiszen gombát már évezredek óta fogyasztanak az egészségügyi tulajdonságai miatt. A koncepció, hogy a kivonatok jobbak, mint bármi más, egy elavult tudomány, és nem tükrözi a mai naprakész ismereteinket. Ezek a "forró víz kivonatok" biztosan jobbak, mint például a keményen fás termőtestű Reishi megemésztése, de ebből a kitermelési folyamatból teljes egészében hiányoznak azok a lehetséges egészségügyi előnyök, amelyeket az extracelluláris vegyületek kínálnak és amelyek nincsenek jelen a termőtestben. Más vállalatok csak a micéliumot növesztik. Ez egy jobb választás lehet a termőtestnél ha szilárd szubsztrátumon vannak növesztve. Ám a micélium termékekkel probléma lehet, hogy nincsenek szigorú GMP biotechnológiai steril szövettenyésztő szabványok előírva, és
vannak olyan micélium termékek, amelyek akár 70%-a átalakulatlan szubsztrátumot tartalmaz, úgy mint a rizs vagy a búza. Minden Aloha Medicinals termék garantáltan kevesebb mint 2%-szubsztrátum maradékot tartalmaz a késztermékben.

A gyártási folyamat fejlesztésénél, az Aloha Medicinals hosszan és mélyrehatóan vizsgálta a természetben összegyűjtött termőtestek, a micélium és az extra-celluláris vegyületek
kémiáját, és mindent, ami az emberi szervezetben ismert a bioaktivitását mutat. Ezután különleges termesztési módszereket fejlesztettünk ki, beleértve méretre készült növesztési
kamarákat, szigorúan meghatározott növekedési szubsztrátokat ( fűrészpor mentes, szalma vagy komposzt felhasználásával), és speciálisan módosított növekedési paramétereket, mint például a hőmérséklet teljes évben történő szabályozása, fény ciklus, és a levegő minőségére és összetételére vonatkozó szabályozás, a célzott gyógyhatású termékek termelésének maximalizálása miatt. Azáltal, hogy a növekedési ciklus minden egyes elemét szabályozzuk, az Aloha Medicinals képes előállítani a mai világban elérhető legjobb minőségű, leghatékonyabb és leginkább tömény gyógygomba terméket, miközben minden lehetséges nehézfém szennyeződés ,növényvédő szerek, herbicidek vagy rovar maradékanyagok ellen biztosítva van, amelyek olyan gyakoriak más gomba termékekben. Egy nagyszerű előrelépést tett az Aloha Medicinals a gombatermesztés tudományának, hisz olyan módszereket szabadalmaztatott a gombák hosszú idejű növesztésére üveg-és műanyag tartályokban, hogy minden a nyersanyag hordozót teljesen bio-felhasználjon gombás szövetekké és extra -sejtes vegyületekké. Az aratás idején az összes különböző egészségügyi előnyt megszerzzük, amelyet a gomba kínál. Ez a hosszú növekedési szakasz legalább legalább néhány hónapig tart, és egyes fajoknál akár 2 évig is tarthat. Amikor egy szolgáltató megígéri, hogy szállítani képes egy kifejlett, egyedi termesztésű terméket 30 - 45 nap alatt, akkor biztos lehet benne, hogy a minőség nagyon alacsony lesz. A természetben néhány hónaptól, akár évekig is eltarthat egy gomba kolónia létrejötte. Ezért nőnek a gombák ugyanazon a helyen évről évre. Minden tavasszal gombát teremnek, mint ahogy egy fa termi a virágot, de a gomba organizmus maga, évről évre a talaj alatt létezik. Arra gondolni, hogy be lehet csapni az organizmust, hogy optimális növekedést vigyen véghez a laborban néhány hét alatt, valóban vágyálom. De mégis ez az, amit sok gomba kultivátor állít, hogy véghezvisz.

Egyes fajok esetén az Aloha Medicinals már szélsőséges kultúra paraméterekhez folyamodott, például a Cordyceps sinensis-t egy ideig meleg, oxigénben gazdag környezetben növesztjük, amely után drasztikusan fagypont közelébe csökkentjük a hőmérséklet, ezután megváltoztjuk a fény ciklust és lecsökkentjük az oxigént úgy, hogy az nem lesz több a normál légköri tartalom 50%-ánál. Mindezt egy szerves, növényi szubsztrátumon tesszük, amelyen semmilyen rovar vagy állati anyag nincs. Ez extrémnek tűnhet, összehasonlítva más gyógygomba termesztéshez képest, de az Aloha Medicinals büszkén jelenti ki, hogy a világon a legjobb minőségű és a legerősebb hatású gyógygomba termékeket ermeszti. Ezt bizonyítja az a rendkívüli növekedés, amit az Aloha Medicinals az elmúlt 10 évben véghezvitt , amely által az ökológiai igazolással rendelkező gyógyszerészeti gombák legnagyobb mai termelője lett, és melynek a termelési kapacitása mintegy 200 tonna késztermék havonta. Jelenleg több mint 700 vállalatnak szállítunk nyersanyagot a saját készítményeikhez, és 2009-ben 56 országba exportáltunk, ami miatt megnyertük a USA Kereskedelmi Minisztérium " az év exportőre" díjat, és két egymást követő évben kaptunk különleges elismerést a termékeink minősége miatt. Ha szeretné a ma elérhető legjobb gyógygomba terméket, az Aloha Medicinals a legjobb választás. Az USA és az EU által 100%-ig bio terméknek minősített, a Star K által kósernek minősített, és 100%-ig garanciális termék. Ennél nem lesz jobb. Bio termék és 100%-ig amerikai, amerikai összetevőkkel. Miért kockáztatná a termékének hírnevét a behozott nyersanyagokkal, amikor a legjobb minőségű terméket elérheti itt Amerikában, felhasználva a legkorszerűbb
technológiát és az FDA által hitelesített laboratóriumok DNS és analitikai profilját. Mindezt a legtöbb esetben alacsonyabb áron elérheti, mint importált nyersanyagokkal. Akár teljes
spekrtumú-termékekre, vagy koncentrált kivonatra, vagy akár a kutatási minőségű anyagokra van szüksége, mi bármelyiket fel tudjuk kínálni. Próbálja ki ajánlatukat a következő gyógygomba alapanyag vásárlásnál. Kellemesen meg fog lepődni!

Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.