Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon! A WEBÁRUHÁZBAN REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL IS VÁSÁROLHAT!
Az Ön kosara üres!
Üdvözöljük a(z) Immunerősítés - Immunrendszer erősítés

Üdvözöljük az Alohamed oldalán.

Chaga Gold ,525mg,90 db kapszula az Aloha Med-től

Chaga Gold ,525mg,90 db kapszula az Aloha Med-től
Cikkszám: cha1
Jutalompont: 0
Készlet információ: 91
13,900 HUF Nettó ár: 10,945 HUF

Hamvaskéreg gomba (klinikai útmutató: Martin Powell)

Japán neve - Kabanoanatake
kínai neve - Bai Hua Rong
angol neve - Chaga

Az I. obliquus I. széles körben megtalálható Kelet-Európa és Oroszország erdőiben a fák (pl. nyír, éger-és lucfenyő) törzsén növekedve.
A népi bölcsesség szerint azok a hamvaskéreg gombák rendelkeznek gyógyhatással, amelyek a nyírfa törzsén növekednek. A kelet-európai és szibériai mítoszok szerint csak a nyírfa kérgén növekedett I. obliquus egyedeknek van rákellenes hatásuk. A vizsgálatok bebizonyították, hogy e gombákban valóban magas a tumorgátló triterpén betulinsav, amely megtalálható az élet fájának is nevezett szibériai nyírfák (Betula pubescens) kérgében.Rákos megbetegedések, immunerősítés
Hagyományosan a nyírfákon növekvő I. obliquus gombatestből készített teát használták rákos megbetegedések megelőzésére és kezelésére is, különösen az inoperabilis (nem műthető) mellrák, csípő-, fültőmirigy, tüdő-, gyomor-, bőr-és végbél rákos betegeknél, valamint a Hodgkin-kórban szenvedőknél. Az I. obliquus-t a rák csodálatos ellenszereként említi Solzhenitzen önéletrajzi regényében (1967), melynek címe "Rák háború”.

A betulinsav fokozza a rákos sejtvonal mitokondriumainak (energiaforrás) pusztulását és gátolja a topoizomeráz enzimet (DNS replikáció/osztódás gátlás), így a rákos sejtek képtelenné válnak a szaporodásra és növekedésre. A betulinsav ezen kívül rendelkezik vírus-, parazitaellenes és gyulladáscsökkentő hatással is! Jelenleg is vizsgálják a betulinsav rákellenes hatását az Amerikai Nemzeti Rákkutató Intézetben, mivel a legújabb eredmények szerint a betulinsav hozzájárul a mistletoe (fagyöngy kivonat) tumorsejtölő és immunserkentő hatásához is.

Anti-oxidáns, anti-aging
Más fontos komponensek is szerepet játszanak az Inonotus obliquus gyógyhatásában, mégpedig a poliszacharidok és a szterolok. A hamvaskéreg gomba magas fenol szintjének és melanin komplexének köszönhető az anti-oxidáns tulajdonságai és az öregedés gátló hatása.
Az I. obliquus évszázadok óta széles körben használatos a lengyel és az orosz népi gyógyászatban, mint immunerősítő és rákellenes gyógygomba. A bizonyítottan magas betulinsav tartalma miatt pedig jelenleg is szerves tagja a komplementáris, alternatív medicina rákmegelőző és terápiás tárházának.
 
Tumorgátlás
A betulinsav in-vitro (testen kívüli) vizsgálata során bebizonyosodott széleskörű rákellenes hatása: melanoma (bőrrák), egyéb rosszindulatú daganatok (neuroblastoma, medulloblastoma, Ewing's sarcoma), előrehaladott agytumor, petefészekrák, leukémia (HL-60), rosszindulatú fej-, nyakrák azon eseteiben, amelyek terápia rezisztensek és kiújult tumorok voltak. Ámbár a betulinsav nem mutatott jelentős effektivitást a hámszövetből kiinduló karcinómáknál (pl. emlőkarcinoma, vastagbélrák, kissejtes tüdőrák, sejtes veserák), de minden egyéb klinikai vizsgálat igazolta a betulinsav tumorgátló aktivitását, mégpedig a tumorsejtek a mitokondriumaira (energiaforrás) kifejtett negatív hatását és az apoptózis (sejthalál) fokozását. 
Klinikai vizsgálat alapján igazolódott a betulinsav citotoxikus aktivitást mutatott az agytumoros és egyéb primér (első, kiinduló) tumorsejtek esetekben is, mint például medulloblastomás és glioblastomás esetekben. További ígéretes eredmények születtek a sugárterápiával kombinált betulinsav adagolás során melanomás (bőrrák) és a laphámeredetű fej-nyakrákos sejtmintáknál. Míg a rágcsálókon végzett in-vivo (szervezeten belüli) kísérletek igazolták a betulinsav anti-tumor aktivitását anélkül, hogy szisztémás (teljes szervezet) toxicitást, az ép sejtek károsodását észlelték volna.

Vírusellenesség
Az  I. obliquus-t hagyományosan is használják számos vírusos betegségben. A betulinsav analógokról pedig kimutatták, hogy megzavarja a HIV-1 vírus és az egészséges sejtmembrán fúzióját, így a vírus terjedését képes meg akadályozni.

Gyomorhurut, bélbetegség
A Hamvaskéreg gombát az orosz népgyógyászatban a gastritis kezelésére is használják, míg a nemzetközi szakirodalom megerősíti a gyomorrák elleni és a colitis ulcerosaban (krónikus bélgyulladás) tapasztalt pozitív eredményeket. Mindezen hatások az Inonotus obliquus betulinsav tartalmának tumorgátló és gyulladáscsökkentő effektivitásával magyarázható.

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége:
- anti-tumor/ rákmegelőzés, gyógyítás
- anti-virális/ vírusellenes
- anti-oxidáns/ öregedésgátlás

Chaga Gold az Alohamed.hu-n