Clicky

Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon! A WEBÁRUHÁZBAN REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL IS VÁSÁROLHAT!
Az Ön kosara üres!
4. 3. 2. 1.

Camu-Camu a teljes spektrumú C-vitamin | Immunerősítés | Szuperélelmiszer |

Camu-Camu a teljes spektrumú C-vitamin | Immunerősítés | Szuperélelmiszer |
Cikkszám: Kem1
Jutalompont: 0
Készlet információ: 89
9,990 HUF Nettó ár: 7,866 HUF
  • Nagyszerű narancs és ananász ízkombináció
  • Természetes módon energetizál és javítja a hangulatot
  • Segít a meghülések és az influenza elleni kűzdelemben
  • Segíti a kardiovaszkuláris egézség megörzését
  • Több C vitamin van benne,mint 30 narancsban
  • Teljes spektrumu C vitamin
  • Tele van antiopxidánsokkal
  • Támogatja az immunrendszert és az idegrendszert is.
  • Cyroflux eljárással készült

A C-vitamin-hiány skorbutot okozhat. Ez egy olyan betegség, amely egyértelműen a C-vitamin kifejezett hiányára vezethető vissza. A betegség fogínyvérzéseket, fogvesztést, kötőszöveti károsodásokat és az izomzat vérzéseit okozza. Jóllehet a betegség az ipari országokban ma már alig fordul elő, a C-vitamin fontosságát nem szabad alábecsülni. Az idősebbek hajlamosak rá, hogy kevesebb C-vitamint vegyenek magukhoz az ajánlatosnál. Olyan esetekben is felléphetnek enyhe hiányállapotok, amelyek fáradtságban, a fertőzéses megbetegedésekkel szembeni hajlamban, valamint késleltetett sebgyógyulásban és koncentrációs zavarokban nyilvánulnak meg. Egy kifejezett C-vitamin-hiány többek között a csont- és fogállományban bekövetkező kóros elváltozásokhoz is vezethet. A szívtevékenység romlik, ezen kívül anémia (vérszegénység) alakul ki.

A camu camu fa az Amazonasz vízgyűjtő medencéjében nő, melyet évi 4 hónapon át eláraszt a víz. Az árhullám levonulásával, a talaj és a biomassza , mely tartalmazza a teljes esőerdő összes tápanyagát, újra lerakódik. Ez a záloga annak, hogy itt alakul ki a tápanyagokban leggazdagabb talaj, mely e fákat erre a mikrokörnyezetre jellemző enzimekkel, ásványi anyagokkal és aminosavakkal táplálja. Ez az oka annak, hogy a camu camu tele van máshonnan fel nem lelhető, életerőt serkentő, vitális tápanyagokkal.

Maga a növény egy kis (kb. 3-5 m magas) bokros folyóparti fa , Peruban és Brazíliában őshonos,- amelyen szerepel a vörös , bíbor cseresznye-szerű gyümölcs. Kis virágai vannak, viaszos fehér szirmokkal és édes illattal . Az örökzöld, levelei lándzsa alakúak szemben elliptikusak. A gyümölcse  kissé lilás ,és vörösses szinü kerek ,savanykás ízü, húsos bogyók. Az egyes levelek 3-20 cm hosszú és 1 - 2 cm széles. Közeli rokona a Jaboticaba (Myrciaria cauliflora) és a Guavaberry vagy Rumberry (Myrciaria floribunda).
Megtalálható a vadon élő és termesztett formája : Kolumbia, Ecuador, Peru, Bolívia és Brazília területein.  Brazíliában megtalálható :Rondônia és Urupa Maçangana folyók mentén és az Amazonasz mentén.

 

A növény jótékony hatásai:

A camu camu gyümölcs több, természetes formában előforduló C vitamint tartalmaz, mint bármely más ismert növény a világon. Bioflavonoidokban és aminosavakban gazdag ( főleg válin, leucin, szerin), jelentős mennyiségű béta karotint, kálciumot, vasat, niacint, riboflavint és thiamint is tartalmaz, ezek segítenek az egészséges bőr, haj és köröm megőrzésében.

Immunrendszer és idegrendszer erősitő, serkenti a vérkeringést, a máj működését, és a légzőszerveket.

Olyan vírusok ellen is hatásos, mint a herpesz symplex.

Egy kis tudnivaló a camu camu gyümölcs meglepő és számos gyógyhatásairól.

Gary Null, Ph.D., egy országosan ismert táplálkozási szakértő és kutató,a holisztikus depresszió kezelésére sorol fel 19 növényt ami kémiai vegyületek antidepresszáns tulajdonságaival birnak és ezek közül a camu camu szerepel a második helyen hatékonyságát nézve. New yorkban egy alternatív egészségügyi ellátást nyujtó központban ,20 depresszióban szenvedő ,szorongó ,pánikrohammal küzdő betegen kisérleteket végeztek, depresszió-ellenes vényköteles gyógyszereket felcseréltek orvosi felügyelet mellett a  camu camu porral. Semmilyen visszaesés a depresszióba-ez lett az eredménye a kisérletnek. Csak annyi történt hogy éhgyomorra, 1/2 teáskanál camu camu port tettek egy pohár vizbe és naponta négyszer elfogyasztotta  a beteg. Másokkal csak 1 tk.-nyit itattak meg vizben feloldva egyszer vagy kétszer naponta. a kisérlet folyamán teljes mértékben sikerült elkerülni a depressziót. Jó eredmények születtek születtek és a kisérlet során bebizonyosodott a camu camu depresszió elleni gyógyhatása.