Clicky

Üdvözöljük, lépjen be fiókjába vagy regisztráljon! A WEBÁRUHÁZBAN REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL IS VÁSÁROLHAT!
Az Ön kosara üres!
01 02 03 5. 4.

Agaricus Blazeii | Mandulagomba | Immunerősítés |

Agaricus Blazeii | Mandulagomba | Immunerősítés |
Cikkszám: Agaricus Blazeii
Jutalompont: 0
Készlet információ: 100
10,999 HUF Nettó ár: 8,661 HUF

Mire Jó?

Alkalmazási területek:

cukorbetegség
allergia
májvédő
méhnyakrák
immunerősítő

 

Rákos megbetegedések
Az Agaricus blazei poliszacharid kivonatával végzett klinikai vizsgálatok jelentős mértékű javulást mutattak számos rákos elfajulásnál: tüdőrák, méhnyak-, petefészek-, és a méhnyálkahártya rák, prosztatarák, Ehrlich hashártya rák és a szarkóma esetén. A kemo- és sugárterápiát kiegészítő gombakivonat hatására a páciensek gyorsabban reagáltak a kezelésre és kevesebb mellékhatásról számoltak be.

Immunhiányos egerekben megfigyelték, hogy a Mandula gombakivonat adagolása mellett a tumor mérete is csökkent és az egyed súlyvesztésének mértéke is lelassult.
Megállapították, hogy az A. blazei poliszacharidjai közvetlenül gátolják a prosztatarákos sejtek burjánzását és az áttétek kialakulását.

Két kínai vizsgálat megerősítette, hogy az Agaricus blazei Murill gombatest kivonatának forró vizes (tea) változata javítja a kemoterápiás kezelésben részesülő akut limfoid leukémiás betegek vérképzőrendszeri paramétereit és életkilátásait.

Egyéb pozitív klinikai eredmények születtek emlőrákos páciensek esetében is, amelyet a A. blazei a konjugált linolsav tartalmával hoztak összefüggésbe, amely in-vitro (testen kívüli) vizsgálatok alapján aromatáz-gátló hatást mutatott (egyes kemoterápiás készítmények is ezen hatáson alapszanak).

A nőgyógyászati rákban szenvedőknél az Agaricus blazei gyógygombával kezelt betegeknél a természetes ölősejtek rákellenes aktivitása lényegesen fokozódott, valamint csökkent a kemoterápiás szerek mellékhatásai, pl. hajhullás, hányinger, hányás, álmatlanság, étvágytalanság, általános gyengeség.
Számos tanulmány megerősítette már, hogy a jobb életminőség és általános állapot elősegíti a rákbetegek túlélési esélyét.

Anyagcsere betegségek
Eddig kevés klinikai adat jelent meg, bár egy 2008-as tanulmány szerint az Agaricus blazei Murill gombatest kivonata csökkentette a koleszterin-és a vércukorszintet is. Egy Tajvanon végzett placebo kontrollált kettősvak klinikai kísérlet (2007) megállapította, hogy az A.blazei kivonata javítja az inzulin érzékenységet a gyógyszerrel kezelt cukorbetegeknél.

Az utóbbi években egyre világosabbá vált, hogy egyes gyógygombák rákellenes hatásuk nem csak az immunrendszer modulálásával érik el, hanem az inzulin érzékenység növelésével is hozzájárulnak a kedvező eredményekhez. Természetesen azoknál is, akik nem cukorbetegek. Ugyanis az inzulin érzékenység csökkenése elősegíti számos ráktípus kialakulását és a már megbetegedetteknél csökkentheti a túlélési esélyeket (pl. emlő, máj, prosztata, hasnyálmirigy, vastagbélrák).Autimmun betegségek
Az autoimmun eredetű reumás gyulladásokat és az azzal járó fájdalmakat is enyhíti a Royal Sun Agaricus kivonata.

Allergiás betegségek
Az Agaricus blazei az erős immunrendszer moduláló hatással rendelkező gombák közé is sorolható. E csoportba tartozó gombák megfelelő arányú kombinációjával (A. blazei 82% , H. erinaceous 15%  és G. frondosa 3%) gátolni képesek a hisztamin felszabadulását, vagyis a allergiás reakció kialakulását.

Májbetegségek
Wang és munkatársai beszámoltak az A.blazei kivonatának (2x20g napi adagban 3 hónapig) jótékony hatására a krónikus hepatitis B betegekre, akiknek csökkent a hasi puffadása, a fáradtságuk, a májtáji fájdalmuk, a máj- és a lépmegnagyobbodásuk.   

KLINIKAI ÖSSZESÍTŐ

Terápiás jelentősége: Az Agaricus blazei Murill gyógygomba kivonatról placebo kontrollált kettősvak klinikai kísérletben (Tajvan, Dél-Korea) is megerősítették, hogy javítja a rákbetegek életminősét és immunrendszerük működését, valamint jelentősen fokozza az inzulin érzékenységet.

Főbb hatóanyagai:
-    immunmoduláns poliszacharidok
-    linolsav
-    olajsav
-    sztearin sav
-    ergoszterol.

A Sun Agaric hatóanyagai révén szerepet játszik a tumoros betegségek kiegészítő terápiáiban, sőt jelentős szerepet játszhat a tumoros betegségek kialakulásának megelőzésében. Kutatások igazolják, hogy hatóanyagainak köszönhetően csökkennek a kemo-, és sugárterápia káros mellékhatásai. Az Agaricus blazeii stimulálja a szervezet természetes védekező mechanizmusát, és hatékonynak bizonyult a II. típusú diabétesz kezelésében is, de hozzájárulnak a trigliceridek csökkentéséhez is.

A gomba bizonyos vírusos és bakteriális fertőzések esetén jótékony hatással van a gyógyulási folyamatokra. Cukorbetegek is alkalmazhatják, mivel csökkenti az inzulin rezisztenciát, bizonyos ráktípusoknál pedig csökkentik a kemo- és sugárterápia egészségre káros mellékhatásait.
A gombában található ún. lentinan akár hússzor nagyobb mennyiségben is előfordulhat, mint más gombafajtákban. A lentinan alkotóelem a biológiai reakciók moderátora. Az Agaricus Blazei hatékonyan csökkenti a koleszterin szintet és pozitív hatással van a májműködésre.

Összetevők: Agaricus blazeii gomba kivonat (50% poliszacharid), hidroxi-proril-metil-cellulóz
Hatóanyag:6 db kapszulára vonatkoztatva
2400 mg Agaricus blazeii gomba kivonatot (50% poliszacharid)
Adagolás: 2-6 kapszula/nap (A kapszulákat étkezés előtt vegye be!)


 

Figyelmeztetés: Ne használja a készítményeket terhesség és szoptatás ideje alatt. Használat előtt kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, valamint a következő esetekben: ha teherbeesést segítő készítményt szed, gyógyszert szed vagy orvosi kezelés alatt áll. Hosszú ideig tartó használatra nem javallott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet (és az egészséges életmódot)! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!